Technische specificaties

Ontwerp

Om implantaten te ontwerpen, worden 3D-beelden afgeleid van DICOM-data verkregen uit de CT / CBCT-scan van de patiënt.

Technical specification - Design

Om implantaten te ontwerpen, worden 3D-beelden afgeleid van DICOM-gegevens verkregen van de CT / CBCT-scan van de patiënt. Bij het uploaden van de dataset geeft de chirurg aanvullende informatie over de casus en de gewenste vorm van het implantaat, met behulp van aangewezen online formulieren, GoToMeeting, gecodeerde uploads of telefonische communicatie. Wanneer de scans veilig worden geüpload via de website, worden deze gebruikt om een ​​ruw beeld van het implantaat te ontwerpen, indien van toepassing door structuren van de niet-aangedane zijde te spiegelen.

Het implantaat wordt gemaakt volgens de indicaties van de chirurg zoals online vermeld en met behulp van grafische hulpmiddelen. Een dynamische communicatie tussen ontwerpers en chirurg garandeert dat de voorkeuren van de chirurg worden gerespecteerd voordat het definitieve ontwerp wordt gepresenteerd en goedgekeurd via de website. Het virtuele ontwerp kan worden onderworpen aan eindige elementen analyse voordat het in productie gaat. Simulatie van de krachten die op het implantaat werken, zorgen ervoor dat het implantaat voldoet aan de technische normen die zijn uiteengezet. Het gedrag van het implantaat in zijn werkelijke omgeving wordt voorspeld.

Na productie wordt het implantaat optisch gescand en de puntenwolk vergeleken met het STL-bestand om te verzekeren dat het vervaardigde implantaat dezelfde afmetingen heeft als het 3D-ontworpen implantaat, met een tolerantie die wordt voorgeschreven door de klinische behoeften.

e