Concept

FACIAL CONTOURING IMPLANTATEN

FACIAL CONTOURING IMPLANTATEN

De chirurg kan elke vorm van implantaat bestellen voor elke regio van het gezicht / de schedel. De indicaties voor gezichtscontouring-implantaten zijn variabel en talrijk. Onze op maat gemaakte implantaten worden gebruikt in orthognathische, oncologische en cosmetische chirurgie, voor reconstructieve doeleinden of om aangeboren afwijkingen te corrigeren. Enkele voorbeelden van implantaten voor gezichtscontourering zijn uni- of bilaterale kaakhoekimplantaten, jukbeen onlay-implantaten, neusrug reconstructies en kinimplantaten.

Specificaties

Gezichtscontourerings implantaten kunnen worden 3D geprint in titanium of CNC gefreesd in PEEK, afhankelijk van de voorkeur van de chirurg. Bij het kiezen van de transorale route bij beperkte maximale mondopening, smalle mondspleet en verminderde lipelasticiteit kunnen omvangrijke implantaten moeilijk geplaatst worden. Het plaatsen van omvangrijke implantaten kan ook de nervus mentalis in gevaar brengen, vooral wanneer de implantaten zich onder het mentale foramen uitstrekken. CADskills biedt de optie om het implantaat in twee delen te splitsen, verbonden met een 3D-puzzel connectie.

Wanneer kaakhoekimplantaten worden overwogen, kan fibrose en een verlittekende omslagplooi een chirurg ertoe brengen om de onderkaakrand submandibulair te benaderen.

CADskills voorziet 2 schroefgaten per segment om dislocatie van het implantaat te voorkomen. Afhankelijk van de positie van de zenuwen, de locatie van het implantaat en de geschatte vrije toegang, zijn schroefgaten voorzien in het implantaat of in lipvormige extensies. Voor kaakhoeken biedt CADskills gaten voor zowel de transorale en transbuccale benadering, met de laatste als een reddingsmaatregel.

Clinical case
Correction of Hemifacial Microsomia

CASE REPORT   This 26-year-old male was diagnosed with right-sided hemifacial microsomia Pruzansky’s Type IIb. In this case the craniomaxillofacial surgeon decided to use 2 CADskills facial implants to correct the facial asymmetry, instead…

View clinical case
Correction of Hemifacial Microsomia
Samenwerking
Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op voor meer informatie, vul het formulier rechts in of bestel rechtstreeks vanuit uw account.

Heeft u reeds een account?

Bestel nu Richtlijnen, handleidingen, formulieren & publicaties