Technische specificaties

Materialen

CADskills kan allergie-testen aanleveren in de vorm van stalen van de gebruikte materialen die op de huid worden aangebracht. Neem contact met ons op.

Titanium

Titanium

Onze titanium implantaten worden 3D geprint, met behulp van de “selective laser melting” techniek (SLM). SLM is een additieve fabricagetechniek waarbij een laser met een hoge energiedichtheid wordt gebruikt om metaaldeeltjes te versmelten. 3D-printen maakt volledige ontwerpvrijheid mogelijk.

Titanium is biologisch compatibel omdat het een laag elektrisch geleidingsvermogen heeft dat bijdraagt ​​tot de elektrochemische oxidatie van titanium, hetgeen leidt tot de vorming van een dunne passieve oxidelaag. De oxidelaag leidt op zijn beurt tot een hoge weerstand tegen corrosie. De legeringen die de voorkeur hebben voor de vervaardiging van titaniumimplantaten zijn commercieel zuiver titanium (CP-Ti) en titaniumlegering Ti6Al4V (Ti-64). Het risico op metallose is verwaarloosbaar in vergelijking met bijvoorbeeld CrCo.

Het titanium dat wordt gebruikt door CADskills is Ti6Al4V grade 23 ELI, een alfa-beta legering. ELI staat voor "extra low interstitials". Ti Grade 23 ELI is sterk, heeft een lage gewichtsratio en een uitstekende corrosiebestendigheid.

Door additive manufacturing toe te passen, kunnen poreuze structuren of scaffolding worden geïncorporeerd  in het implantaat. Deze poreuze structuren kunnen mechanische eigenschappen zoals die van menselijk bot (Young modulus) nabootsen en zijn meestal ontworpen om botingroei te vergemakkelijken.

PEEK

PEEK

PEEK (Poly-ether-ether-keton) is een synthetisch materiaal dat veel voordelen heeft bij craniale hersteloperaties, zoals de sterkte, stijfheid, chemische inertie en duurzaamheid. PEEK wordt voornamelijk gebruikt voor cranioplastiën, maar gezichtsimplantaten in PEEK zijn ook een optie.

Het polymeer wordt gefreesd, omdat 3D-printen van medisch goedgekeurde PEEK nog geen optie is (maar binnenkort wordt gecertificeerd). Het materiaal kan opnieuw worden gesteriliseerd en opnieuw worden gebruikt in het geval van falen door infectie en kan gemakkelijk intra-operatief worden aangepast met behulp van een frees.

PEEK als een polymeer heeft een extreem lage thermoconductiviteit, in vergelijking met titanium dat al een lage thermoconductiviteit heeft in vergelijking met andere metalen.

CADskills gebruikt een medisch gecertificeerd PEEK, waar de materiaalkwaliteit is bewezen, en vele jaren van klinische follow-up van patiënten beschikbaar is.

UHMWPE

UHMWPE

CADskills heeft een nieuw GUR-materiaal ontwikkeld, zijnde een UHMWPE dat specifiek is behandeld om de slijtvastheid te verhogen. Het UHMWPE is verrijkt met vitamine E, een krachtige antioxidant. Deze eigenschappen maken dit materiaal bijzonder geschikt voor het articuleren van oppervlakken.

Snij- en boormallen materiaal

Snij- en boormallen materiaal

Onze cutting guides zijn 3D geprint in een biocompatibele klasse 1-hars, dat autoclaveerbaar is. Het materiaal is speciaal ontwikkeld voor het printen van precieze chirurgische mallen en soortgelijke.