Concept

TMJR Parametro™

TMJR Parametro™

Het temporomandibulaire gewricht is vatbaar voor aandoeningen die gepaard gaan met een klein ongemak tot hevige klachten waardoor het gewricht uiteindelijk dient te worden vervangen. Oorzaken van aandoeningen omvatten inflammatoire en degeneratieve artritis, trauma, infectie en complicaties van vorige ingrepen. Symptomen zijn pijn en moeite om de mond te openen, en dus een onvermogen normaal te eten.

Indicaties voor alloplastische gewrichtsreconstructie zijn artritische aandoeningen: b.v. artrose, reumatoïde artritis, traumatische artritis, ankylose (een abnormale fusie van het gewricht), revisies nadat andere behandelingen faalden, avasculaire necrose (afsterven van weefsel als gevolg van slechte bloedtoevoer), meervoudig geopereerde gewrichten, slecht vergroeide fracturen, aangeboren afwijkingen, goedaardig en kwaadaardige tumoren.

Specificaties

De CADskills Temporomandibular Joint (TMJ)-prothese is een state-of-the-art systeem voor de totale vervanging van een kaakgewricht. Het is een complete patiënt specifieke prothese. Zowel de fossa glenoidalis als de mandibulaire component houden rekening met de anatomie van de schedel van de patiënt en met zijn/haar functie. Dit onderscheidt onze oplossing van andere "patient fitted" TMJ-prothesen. CADskills maakt gebruik van een volledig digitale workflow om de gewrichten te ontwerpen. Er is maar één CT-scan nodig om een ​​volledige prothese te ontwerpen. Patiënt specifieke anatomische parameters worden geïmplementeerd in elk uniek ontwerp om de specifieke anatomie en functie van elke patiënt na te bootsen. Op deze manier wordt de betrouwbaarheid van het implantaat gemaximaliseerd. Dit heeft ook betrekking op de bepaling van de schroefpositie en de schroeflengte, omdat de botkwaliteit op basis van de scan kan worden bepaald. Schroefpositie is een cruciale factor bij de primaire fixatie en stabilisatie van het implantaat. Secundaire fixatie wordt verkregen door een scaffold aan de botcontactzijde van de mandibulaire component van het implantaat. Een levenslange stabiele prothese wordt verkregen.

Een ander uniek kenmerk van de CADskills TMJ-prothese is de toepassing van een scaffold in het nekgebied van de condyl. Deze scaffold vormt een 3D-verankeringspunt voor de laterale pterygoideus spier door insertie van de pees. Dit laat laterale bewegingen bij het kauwen mogelijk. Dit laat adequate functionele bewegingen van de onderkaak toe, waardoor de kwaliteit van leven van de patiënt wordt hersteld.

Het articulerend oppervlak van de kaakkop is HadSat®  gecoat. De "Hard as diamond, Slick as teflon" zorgt voor een maximale slijtvastheid. Het aanzienlijke risico op metallose als gevolg van een reactie op CoCr (Ni) wordt geëlimineerd door het implantaat volledig uit titanium te vervaardigen. De fossa-component is een combinatie van het CADskills 3D-geprinte, biocompatibele titanium aan de botkant (schedelbais) en UHMWPE op het ondervlak (contact met de kaakkop). De UHMWPE is gecrosslinked en verrijkt met vitamine E, om de mechanische eigenschappen van het materiaal te verbeteren. CADskills ontwerpt en levert 3D-geprinte chirurgische hulplijnen en dummy's om te zorgen voor perfecte resectielijnen, schroefgaten en positionering van implantaten. Er wordt ook een complete instrumentset met de implantaten meegeleverd. Indien gewenst kunnen huidpleistertests  (detectie van contactallergie) worden besteld.

Clinical case
Bilateral TMJ total joint replacement

CASE REPORT This 25 year old woman presented with a convex facial profile, mastication disability because of an open bite malocclusion, intractable joint pain over more than one-year period and mental depression. She had a mouth opening of 19 mm. The…

View clinical case
Bilateral TMJ total joint replacement
Samenwerking
Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op voor meer informatie, vul het formulier rechts in of bestel rechtstreeks vanuit uw account.

Heeft u reeds een account?

Bestel nu Richtlijnen, handleidingen, formulieren & publicaties