Concept

Reconstructie van de orbitale wand als onderdeel van gezichtscontourimplantaten

Reconstructie van de orbitale wand als onderdeel van gezichtscontourimplantaten

Secundaire reconstructie van traumatische afwijkingen kan worden uitgevoerd met patiënt specifieke CADskills orbitaplaten. Reconstructie van grote defecten is een uitdaging, omdat anatomische herkenningspunten verloren gaan, met name de posteromediale oogkasrichel.

Specificaties

De mogelijkheid om de onaangetaste orbita te spiegelen en het volume te bepalen, maakt een patiënt specifieke plaat tot een uitstekende oplossing. De voordelen omvatten een herstel van de oorspronkelijke anatomie, herstel van het orbitavolume en superieure revalidatie van binoculair zicht en oogbeweeglijkheid.

Vanuit chirurgisch oogpunt wordt het inbrengen vereenvoudigd door de precieze afmetingen en wordt er geen operatietijd verspild aan het vormgeven van het implantaat. De orbitabodem is toegankelijk via een transconjunctivale insnede, waarbij zowel mediale als laterale wanden kunnen worden onderzocht en er geen littekens in de huid achterblijven. Om huidlittekens tijdens een late primaire en secundaire reconstructie te voorkomen en om een ​​perfecte vorm en volume te bereiken, werd een 3D-puzzelstructuur geïntegreerd. De puzzelachtige vergrendeling van de implantaatstukken maakt een eenduidige anteroposterieure positionering van het ene stuk ten opzichte van het andere mogelijk.

De schroefposities houden rekening met de n. infraorbitalis, het traankanaal, bothoeveelheid en insertiehoek.

Samenwerking
Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op voor meer informatie, vul het formulier rechts in of bestel rechtstreeks vanuit uw account.

Heeft u reeds een account?

Bestel nu Richtlijnen, handleidingen, formulieren & publicaties