Concept

CRANIOPLASTIE

CRANIOPLASTIE

Patiëntspecifieke schedelplaten worden voornamelijk gebruikt voor reconstructieve chirurgie na decompressieve craniotomie, om de onbeschermde hersenen te beschermen tegen externe invloeden, druk en infecties. Wanneer het transplanteren van de originele botflap of autologe “split” schedeldaktransplantaten geen goede opties zijn, vormt een op maat gemaakte PEEK- of titanium schedeldakplaat een fantastisch alternatief voor kunsthars of hydroxyapatiet. Patiënt specifieke “onlays” kunnen ook worden gebruikt voor esthetische doeleinden (symmetrie). 3D printen in combinatie met traditionele technieken stelt ons in staat om verschillende state-of-the-art functies te integreren. Dit resulteert in een kortere operatieduur en betere esthetische resultaten.

Specificaties

De onaangetaste kant wordt gespiegeld om een ​​symmetrisch resultaat te verkrijgen. Voor grote defecten kan de plaat in meerdere stukken worden vervaardigd, verbonden met een 3D-puzzelstructuur en ondergecontoureerd voor een spanningsloze wondsluiting.

Perforaties in de implantaten vergemakkelijken de afvoer van hersenvocht en bloed. Pijlvormige haakjes in de perforaties dienen als ophangpunten voor dura mater en temporalis spieren. Om te anticiperen op uitholling in de slaapstreek door atrofie van de temporalis spier, kan een extra onlay implantaat worden gemaakt om de gezichtssymmetrie te herstellen.

Onze nieuwste realisatie in cranioplastie is de CeTi. Dit staat voor een combinatie van keramiek en titanium, waarbij de voordelen van beide materialen worden gecombineerd. De CeTi is een titanium schedeldakplaat met scaffolding aan de rand, dat met hydroxyapatiet (bijvoorbeeld Hydroset) wordt geïnjecteerd voor optimale biocompatibiliteit. Het dunne centrale deel van de plaat creëert extra ruimte voor het hersenoedeem en het specifieke ontwerp absorbeert de impact door vervorming, waarbij de krachten gelijkmatig over het contactgebied worden verdeeld, waardoor hoge lokale spanningen op de schedel worden vermeden.

Repair of skull defect by CeTi
Clinical case
Repair of skull defect by CeTi

CASE REPORT This patient receiving a Ceramic-Titanium (CeTi) cranioplasty had a history of a subarachnoid hemorrhage F4W1, caused by rupture of a right middle cerebral artery aneurysm that was clipped earlier. Explantation of the “bone flap”…

View clinical case
Samenwerking
Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op voor meer informatie, vul het formulier rechts in of bestel rechtstreeks vanuit uw account.

Heeft u reeds een account?

Bestel nu Richtlijnen, handleidingen, formulieren & publicaties