Concept

KAAKGEWRICHTSPROTHESE

KAAKGEWRICHTSPROTHESE

Met het temporomandibulair gewricht, of kaakgewricht, kunt u de mond openen en sluiten. Het is verschillend van een heupgewricht omdat het "balgedeelte" ook naar voren en naar de opzij schuift, naast enkel te draaien. Het kogelgedeelte staat op de onderkaak (kaakkop) en het komgedeelte zit onder de laterale schedelbasis. Er is een schijf tussen de kom en de kaakkop waardoor de kaakkop soepel kan glijden tijdens kauwen, spreken en ademen. Spieren en ligamenten houden het gewricht bij elkaar en zorgen voor de kracht die nodig is om de onderkaak te bewegen. Talloze factoren kunnen een temporomandibulaire stoornis (TMD) veroorzaken die resulteert in beperkte kaakbewegingen en aangezichtspijn.

De meeste TMD-patiënten hoeven niet te worden geopereerd. Ze kunnen conservatief worden behandeld met een combinatie van de volgende: zachte voeding, analgetica en ontstekingsremmende geneesmiddelen, fysiotherapie en toepassingen van warme / koude compressen, mondspalken , spierverslappers, tandheelkundige behandelingen, inclusief beetaanpassingen en orthodontie.

Alleen die patiënten met een ziekte in het eindstadium die niet reageert op conservatieve zorg of een weefselsparende operatie, kunnen kandidaat zijn voor een gewrichtsvervangende operatie.

Kandidaten zijn patiënten die klaar zijn met groeien en die kaakgewrichts-problemen hebben, samen met een van de volgende indicaties:

Arthritische aandoeningen: b.v. artrose, reumatoïde artritis, traumatische artritis, ankylose (een abnormale fusie van het gewricht), revisies na gefaalde operaties, avasculaire necrose (afsterven van weefsel als gevolg van slechte bloedtoevoer), meervoudig geopereerde gewrichten, slecht genezen breuken, aangeboren afwijkingen, goedaardige en kwaadaardige tumoren.

Hoe werkt het?
Het proces
  1. Uw medische geschiedenis zal vóór de interventi eworden besproken. Neem een actuele medicatielijst mee. Tijdens deze consultatie zal uw chirurg het concept uitleggen en de risico's en voordelen met u bespreken.

  2. Het proces begint met het maken van een CT/CBCT-scan.

  3. Met de informatie uit de scan, zullen uw chirurg en CADskills uw implantaat ontwerpen.

  4. De operatie zal ongeveer 2 maanden later plaatsvinden.

  5. Volg de postoperatieve instructies van uw chirurg, vooral die met betrekking tot fysiotherapie en medicatie. Rehabilitatieregimes kunnen per arts verschillen.

  6. Raadpleeg uw chirurg voor geplande follow-upbezoeken.

  7. Als u andere operaties nodig heeft, niet gerelateerd aan uw kaakgewrichtsoperatie, vertel dan aan uw chirurg en anesthesist over de kaakgrwrichtsoperatie. Uw chirurg moet dit weten om een antibioticum voor te schrijven dat verhindert dat de prothese infecteert. Uw anesthesist zal uw mondopening controleren.

Testimonial
The story of K. from California

I feel *awesome* and able and grateful since surgery. It has been so freeing, even in these stages of recovery. I could not be happier with the results, and "my people" are so expressive of their relief for me. It's been really uplifting....after…

Lees Meer
K. from California
TB from the UK
Testimonial
The story of TB from the UK

Surgeon: Luke Cascarini Patient: Registered nurse Medical history: Right Temporomandibular joint replacement February 2022, Antiphospholipid syndrome diagnosed 2023, Osteoarthritis various joints. My problem all started at the end of 2018, aged 29. I…

Lees Meer
Testimonial
The story of K. from Belgium

"With what I know right now, I would say: don't worry, just do it!" A 25 year old woman presented with a convex facial profile, mastication disability because of an open bite malocclusion, intractable joint pain over more than one-year…

Lees Meer
K. from Belgium
Kunnen we u helpen?
Vraag uw chirurg om raad.

Voor meer informatie over onze concepten

Contacteer ons